Obveščamo vas, da v letošnji jeseni ponovno opravljamo analize oljčnega olja. Merimo stopnjo okisdacije (peroksidno število) ter kislinsko stopnjo (vsebnost prostih maščobnih kislin). Na podlagi rezultatov se olje uvrsti med ekstra deviška, deviška, oziroma lampantna olja. Za analizo je potrebno dostaviti 1 dcl olja v temni steklenički. Ostanek olja vam po opravljeni analizi vrnemo. Za več informacij nas pokličite.

Novost v ponudbi našega laboratorija je tudi analiza stabilnosti rdečih vin na CMC. CMC, ali karboksimetil celuloza je polimer, ki ga uporabljamo za stabilizacijo belih in rose vin na tartarte (vinski kamen). V rdečih vinih je njegova uporaba odsvetovana, saj se veže s prostimi barvili rdečega vina (antociani), kar povzroči motnost vina. V zadnjih letih smo razvili tehniko, ki nam omogoča ugotoviti stabilnost rdečega vina pri uporabi CMC-ja. Analiza z letošnjim letom iz faze preizkušanja prehaja v splošno uporabo. Ker CMC nudi veliko boljšo zaščito vina pred izločanjem tartratov in je hkrati z zdravstvenega vidika, v primerjavi z metavinsko kislino, neoporečen, je analiza več kot dobrodošla novost v vinski industriji.

Ob tej priložnosti naj vas spomnimo, da še vedno opravljamo tudi analize vin na stabilnost na vinski kamen (analiza padca električne prevodnosti v vinu).

Analize oljčnega olja in analiza stabilnosti rdečih vin na CMC
Označena na:                                                                                         

Ta spletna stran uporablja piškotke. S klikom na gumb 'sprejmem', se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej strani so nastavljene na 'dovoli piškotke', saj vam tako zagotovimo najboljšo možno spletno izkušnjo. Če nadaljujete z brskanjem po tej strani brez spremembe nastavitev piškotkov v vašem brskalniku, ali če kliknete na gumb 'sprejmi', potem se z navedenim strinjate.

Zapri