Naš laboratorij je pred kratkim pridobil pomembno posodobitev, ki je boste veseli predvsem vsi peninarji, a zagotovo tudi vsi ostali, ki stekleničite svoja vina. Novost je aparat za merjenje stabilnosti vin na vinski kamen. Gre za stroj, ki meri električno prevodnost vina in na podlagi njenega padca ob dodatku kalijevih soli (kalijevega hidrogen tartrata) v vino določi stabilnost.

Zakaj je stabilnost vina in predvsem osnov za penine na vinski kamen tako zelo pomembna, boste spoznali ob branju serije člankov na našem blogu:

Stabilizacija vin na vinski kamen – 1.del: Organske kisline, pH in pufrna kapaciteta

Stabilizacija vin na vinski kamen – 2.del: Mehanizem izločanja tartratov, predvidevanje in učinki

Stabilizacija vin na vinski kamen – 3.del: Pomen in načini stabilizacije

Vzorce vina nam lahko pošljete tudi po pošti. Priporočamo dostavo vsaj 0,5 L vzorca vina. Za več informacij nas pokličite, ali nam pišite na naš E-mail.

Aparat ‘Check Stab’ za merjenje stabilnosti vin na vinski kamen ter primer krivulje padca električne prevodnosti v vzorcu vina:

 
Poleg določanja stabilnosti na podlagi padca električne prevodnosti v vzorcu vina, vam lahko izmerimo tudi temperaturo saturacije v vinu (več o pomenu temperature saturacije si preberite na blogu):

NOVO: Analize stabilnosti vin na vinski kamen
Tagged on:                                                                                                 

Ta spletna stran uporablja piškotke. S klikom na gumb 'sprejmem', se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej strani so nastavljene na 'dovoli piškotke', saj vam tako zagotovimo najboljšo možno spletno izkušnjo. Če nadaljujete z brskanjem po tej strani brez spremembe nastavitev piškotkov v vašem brskalniku, ali če kliknete na gumb 'sprejmi', potem se z navedenim strinjate.

Zapri